Dubbla miljonvinster till Östergötland – hela 11 miljoner till Linköping!

2023-10-23: Fredagens Eurojackpotdragning blev en trevlig historia för två östgötar. En spelare i Linköping vann närmare 11 miljoner kronor och en spelare i Motala 1,2 miljoner. För den sistnämnde väntar husbilssemester.

Det blev storslam för Östergötland vid fredagens Eurojackpot. En spelare från Linköping lyckades pricka 5+1 rätt och vann 10 946 384 kronor samtidigt som en spelare från Motala prickade 5 rätt och kammade hem 1 215 210 kronor. Både spelen var inlämnade via Svenska Spel Turs hemsida eller app.

Motalas vinnare är en kvinna som redan hunnit rätta sin rad.

− Jag tittade i mobilen på fredagskvällen och såg då vinsten. Det kändes overkligt! Jag var tvungen att titta flera gånger och dessutom fråga min man om det kunde stämma, berättar vinnaren glatt.

Skål och pizza

Hon är i 60-årsåldern, pensionär och brukar spela Eurojackpot med jämna mellanrum. När hon spelar är det alltid en rad med slumpade nummer för 25 kronor. Miljonvinsten betyder extra trevliga semesterplaner för kvinnan och hennes man.

− Vi firade med en skål och pizza. Nu har vi bestämt oss för att åka Vildmarksvägen med husbilen nästa sommar och så ska vi spara en del för framtiden, berättar vinnaren.

Spelet var inlämnat online och vinsten innebär att Östergötland nu har tre miljonvinster genom Eurojackpot hittills under 2023.

− Jag hörde att det här verkligen var en vinst som värmde upp i höstrusket. Stort grattis till vinnaren och hennes man som kan se fram emot en guldkantad semester nästa år, säger vinnarkommunikatör Martin Ridderstolpe.

Med fredagens vinster till Linköping och Motala har Östergötland nu tre miljonvinster på Eurojackpot hittills under året.