Tre miljonvinster till Sverige samma Eurojackpot-fredag

2023-10-17: Fredagens dragning gav tre svenska vinnare drygt 1,2 miljoner kronor. "Jag ramlade av stolen och vrålande av glädje", utbrast en av vinnarna från Västerås som delar vinsten med sin vän.

De två Västeråsarna har känt varandra sedan barndomen och har följt varandra genom livet. Efter två års spelande tillsammans på Eurojackpot fick de i fredags ännu en minnesvärd upplevelse att dela glädjen över.

− Jag rättade raderna sent på fredagskvällen när jag såg vinsten. Efter fyra rätt tror man ju inte att det är sant. Direkt efter berättade jag det för min kompis men han trodde först inte på mig, säger mannen när hans gratuleras av Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör.

− Vi hade vunnit småvinster tre fredagar i rad så jag la in några extra rader inför denna dragning, och det var på en av dem som vi vann.

Deras slumpade spel lämnades in hos Direkten Västerås City och gav en vinst på 1 222 210 kronor. Nu ska de fira vinsten innan en av dem påbörjar ett projekt han länge drömt om.

− Det var roligt att vara med om! Vi kommer fira tillsammans nästa helg med god mat. Min kompis planerar att lägga vinsten på renoveringar av hans hus som han länge tänkt på. Jag vet däremot inte vad jag vill göra men någonting roligt blir det, säger mannen.

Överraskad på väg till tvättstugan

Ytterligare en miljonvinst gick till en man från Hägersten. Just när mannen i 45-årsåldern skulle gå ner till tvättstugan fick han ett både oväntat och mycket glädjande samtal från vinnarkommunikatören Natalie. Hans slumpade spel på fredagens dragning av Eurojackpot hade gett honom fem rätt och en vinst på 1,2 miljoner kronor.

− Skämtar du? Allvarligt? Ojojoj… Tack! Det här är sånt man drömmer om. Det här är fantastiskt! säger mannen när han förstår att drömmen blivit sann.

Efter flera års spelande på Eurojackpot var turen framme. Nu måste han smälta den glada nyheten innan drömmar förverkligas.

− Man snackar ju om det varje måndag på jobbet vad man ska göra om man vinner stort, men nu när det händer har jag inte den blekaste. Jag måste landa lite först. Men det kommer nog bli en ny bil och en resa, helst till Thailand, berättar mannen.

Ytterligare en miljonvinst för 5 rätt gick ut under fredagen. Den gick till Sotenäs kommun. Totalt har 50 miljonvinster på Eurojackpot gått till Sverige i år.