Dubbelsmäll i fredagsdragningen – 10,9 miljoner gånger två!

Fredagens Eurojackpotdragning gav två svenskar 5+1 rätt. Båda raderna var inlämnade online och tillhörde spelare i Stockholm och Älmhult som därmed vann närmare elva miljoner kronor.

Vid fredagens omgång av Eurojackpot hade fyra spelare runt om i Europa prickat 5+1 rätt. Två av dessa hade lämnat in sina rader via Svenska Spel Turs hemsida eller app. Vinsten landade på 10 930 559 kronor var.

En av vinnarna var en man från Älmhult som rättade sitt spel i mobiltelefonen strax efter att resultatet kommit.

− Min första tanke var att det inte kunde stämma, berättar mannen.

Mannens fru var lika skeptisk då hon fick höra nyheten om att de vunnit närmare elva miljoner kronor.

− Hon trodde att det var bedrägeri eller att någon skojade med oss, fortsätter mannen.

Älmhultsbon har spelat Eurojackpot regelbundet de senaste 7-8 åren och brukar lägga slumpade rader. Det hade han även gjort till fredagens dragning där han lagt åtta rader till en kostnad av 200 kronor.

Extra trygghet i osäkra tider

Vinsten på närmare elva miljoner kommer ta en stund att smälta för mannen och hans fru.

− Det är en extra trygghet i dessa tider! Vi har det mesta, men den här vinsten betyder att vi kan unna oss lite extra i vardagen, berättar vinnaren.

"Svårt att greppa" – tycker Hässelbybon

Den andra vinnaren visar sig vara en man i 45-årsåldern som rättade sitt spel i mobilen sen fredagskväll.

− Jag hade lagt mig i sängen när jag öppnade ett resultatmail från Svenska Spel. När siffra efter siffra tickade in förstod jag att det skulle bli lite pengar, men när jag såg summan var det svårt att greppa. Jag sov inte många timmar den natten, berättar mannen.

Chocken gjorde att det dröjde tills nästa dag innan mannen berättade nyheten för sin fru.

− Det blev inget bra tillfälle att berätta förrän sent dagen därpå. Och när jag väl berättade det trodde hon inte på mig, berättar vinnaren.

Nytt boende och många soliga semestrar

Så småningom började det sjunka in för både mannen och hans fru att de verkligen var mångmiljonärer. Nu kan de börja fundera över vilka drömmar som ska förverkligas.

− Till att börja med kommer vi bara att ta det lugnt och landa i det här. Men framåt i tiden kommer vi att skaffa ett nytt boende och så ska vi åka på många roliga resor med familjen, det är något vi inte gjort tidigare, säger mannen.

För vinnarna av närmare elva miljoner kronor väntar också ett möte på Svenska Spel Turs samarbetsbank då vinsten betalas ut.

− Mötet är något som alla vinnare av fem miljoner kronor eller mer bjuds in till. Det är en del av vårt spelansvar och ett tillfälle då vinnarna erbjuds ekonomisk och juridisk rådgivning, berättar Martin Ridderstolpe.