Raggarbil och Maldiverna väntar efter vinst på 1,9 miljoner

2022-05-20: Fredagens Eurojackpotdragning gav en miljonvinst till Sverige. Med fem rätt lyckades en man i 50-årsåldern i Boden kamma hem 1,9 miljoner kronor. För vinstpengarna ska vinnaren bjuda med familjen till Maldiverna och köpa en raggarbil.

När Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Emmy Altemyr når vinnaren på telefon under lördagen har han ännu inte hunnit rätta sitt spel.

─ Du driver med mig? Nu svimmar jag! Nu vet jag inte vad jag ska säga. Jag sitter just nu och äter lunch med mina kollegor. Det är ju helt otroligt, utbrister mannen när han får beskedet.

Mannen, som brukar spela några få rader på Eurojackpot varje vecka, hade just denna fredag slagit till på stort.

─ Denna gången körde jag tio rader för jackpotten var så stor. Jag tänkte att man måste satsa någon gång i livet, berättar mannen.

Mannens insats lönade sig då han senare under fredagskvällen lyckades pricka in fem rätt och kammade hem en vinst på 1 922 060 kr. Vad vinnaren ska göra för vinstpengarna är noga uttänkt.

Familjeresa till Maldiverna och raggarbil

─ Jag ska spara den del inför framtiden. Sen vill jag bjuda med familjen på en resa till Maldiverna. Jag har också alltid drömt om att köpa en amerikanare, så den drömmen kanske kan bli verklighet nu. Jag har aldrig haft en raggarbil, Vinsten betyder en enorm ekonomisk trygghet, det känns fruktansvärt skönt, utbrister vinnaren.

Mannen i Boden är den första person från Norrbottens län att vinna en miljonvinst på det europeiska nummerspelet Eurojackpot i år.

─ Vilken lycka! Jag hoppas resan till Maldiverna blir magisk, säger Emmy Altemyr, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.