Färdiga spel

Spela Lotto snabbt och enkelt

 • 40 kr
  5 rader
  Lotto 1 & 2 + Joker (10kr)
 • 100 kr
  15 rader
  Lotto 1 & 2 + Joker (10kr)
 • 200 kr
  30 rader
  Lotto 1 & 2 + Joker (20kr)
 • 40 kr
  5 rader
  Lotto 1 & 2 + Joker (10kr)
 • 100 kr
  15 rader
  Lotto 1 & 2 + Joker (10kr)
 • 200 kr
  30 rader
  Lotto 1 & 2 + Joker (20kr)

Par i Köping vann Drömvinsten – och Miljonregnet skapade historiskt många miljonärer

I augusti 2018 gick Drömvinsten ut och ett par i 60-årsåldern boendes i Köping plockade hem drygt 86 miljoner kronor. Paret hade dock svårt att först tro på vinsten när vinnarambassadören Pierre Jonsson nådde dem över telefon. Faktum är att frun trodde Pierre Jonsson var en bedragare.

– Haha, det var ett spännande samtal med Köpingsparet som inte visste om vad som hänt och därför var mycket tveksamma till att de tagit hem Drömvinsten. Mest tveksam var frun som ringde upp efter att jag talat med hennes man som lämnat in 86-miljonerspelet, berättar Pierre Jonsson.

– Hon ifrågasatte det mesta och var till en början säker på att jag försökte få fram information om hennes man och hans konton, för att sedan lura till mig pengar. Men jag är inte förvånad, det har hänt förr att vinnare är mer tveksamma till en början än glada över vinstbeskedet.

Vill du också ha chans på Drömvinsten? - Spela Lotto med Joker

Mannen mer chockad än glad

– Fy fasen, jag har inte rättat, hur mycket sa du att vinsten låg på totalt? Över 86 miljoner, det är ju sjukt, var mannens första kommentar.

Men innan mannen från Köping verkligen kunde ta in att han vunnit ville han kolla sin e-post.

– Vänta kvar i luren medan jag går in och kollar av om det kommit någon vinstmejl på datorn.

Efter att han gått in på sitt spelkonto och läst sin mejl, samt rättat, blev chocktillståndet än värre för den nyblivne mångmiljonären.

– Vad är det som händer? Jag lämnar in Lotto med Joker åt min fru och mig på lördagar och köper alltid ett färdigt spel på datorn för hundra kronor. Visst hoppas man på vinst, men det här är helt galet mycket pengar.

– Det räcker verkligen åt mig, haha, men är ju inte klokt. Tur att min fru är hemma och kan hålla mig i handen, för det här måste jag suga på ett par dagar. En helt sanslös upplevelse och samtal.

På frågan vad de skulle göra först av allt efter samtalet, blev svaret från mannen.

– Jag måste nog ta ett glas vatten och lägga mig i soffan en stund först.

Drömvinnarparet i Köping vinner 86 245 009 kronor. De önskar vara anonym och erbjuds nu ekonomisk- och juridisk rådgivning.

Rekordmånga miljonärer

När Drömvinsten faller ut aktiveras Miljonregnet. Alla som hade 6 rätt + ett tilläggsnummer på Lotto 2 i lördagen den 4 augusti vinner en miljon kronor, vilket var hela 43 personer.

– Vi har kommit i kontakt med 30 av de nyblivna miljonärerna, helt fantastiska samtal. Vinnarredaktionen söker alltså fortfarande 13 miljonärer. Det är spelhistoria att så här många vinner miljonbelopp under en och samma dragning, säger vinnarkommunikatören Victor Kalda.