En guldkantad fisketur

Josefine Tempsch från Skövde fick chansen att testa Guldkant tillsammans med Trumman i Vänern – känd för sina stooooora gäddor. Och de fick sällskap av en "äkta" Trissvinnare.  Erik Näslund från Umeå skrapade i april 2019 fram 1,8 miljoner på Triss (läs mer här). Han om någon kan berätta om Miuras Guldkant verkligen ger guldkant.

 

Guldskrytet

Guldkant kan ju vara så mycket mer än att fånga drömgäddan eller att fiska med en riktig dyrgrip på linspetsen. Det handlar ju även om skrytet. Här kommer Trummans Masterclass i hur du gör ett guldkantat skryt. 

En sportfiskare älskar när det plötsligt händer. Det gör vi på Triss också.

Vinner du på Triss vill du sätta guldkant på tillvaron. Men hur gör du det som passionerad sportfiskare? Vi frågade legendaren Stefan ”Trumman” Trumstedt och snabbt kom vi fram till att vi ville ta fram världens mest exklusiva gäddfiskedrag.

Det gjorde vi tillsammans med en annan legendar – den italienska betesbyggaren Maurizio Carini, som är upphovsman till den omåttligt populära Miuras Mouse. Hans beten har redan levererat mängder av plötsligt-händer-det-gäddor världen över.  Resultatet av samarbetet blev Miuras Guldkant – med detaljer i rent guld.  

Miuras Guldkant finns i en limiterad serie av 20 exemplar.  

Ett otroligt hantverk

Det handlar inte bara om guld såklart. Betena från Maurizio hyllas av gäddfiskare världen över då de fångat ofantligt många stora gäddor. Enligt Stefan ”Trumman” Trumstedt är en av hemligheterna att de fiskar även när betena står stilla i vattnet.

 

Frågor och svar om Miuras Guldkant

Var får jag tag på Miuras Guldkant?

I samband med kommande sportfiskemässan kommer ett antal Miuras Guldkant finnas i CWC:s monter där intäkterna oavkortat gick till Sportfiskarnas rovfiskprojekt då vi, CWC och Miuras Lures självklart även vill ge gäddan en guldkant på sin tillvaro. Men dit är det nästan ett år, och gäddsäsongen har ju precis börjat. Så vi kommer att fira samarbetet och starten av gäddfiskesäsongen bland annat med möjligheten att provfiska världens exklusivaste gäddbete tillsammans med Trumman. Då ingår ett exemplar av Miuras Guldkant!  Så håll koll på Triss i sociala medier för där dyker det upp information löpande som berättar hur du kan komma över Miuras Guldkant.  

Innehåller Miuras Guldkant riktigt guld?  

Jajamensan. Maurizio Carini som gör alla Miuras Mouse har för Guldkant använt guld som del av materialet och som inspiration till färgsättningen. Förutom en spinnarsked i pläterat guld så finns det en nosring i rent guld och guldpulver i lacken. Ögonen, som är specialgjorda, innehåller även rent guld. Sedan är färgsättningen inspirerad av hur guldet kan skimra i naturen. Det är ett fantastiskt hantverk från en av världens främsta betesbyggare.

Kommer någon våga fiska med Miuras Guldkant?  

Det är en spännande fråga då det handlar om vad var och en tycker guldkant är. För oss var det viktigt att samarbetet skulle resultera i ett bete som absolut skulle användas i jakten på den där plötsligt-händer-det-gäddan, som många drömmer om. Så vi hoppas att det kommer att fiskas med och att vi ser fångstbilder med #guldkant.

Varför har Triss gjort ett fiskedrag?  

Oavsett om du håller ett fiskespö i handen eller en Trisslott så är plötsligt-händer-det något som förenar båda. Vi tycker även att fiske är en bra sysselsättning där man kommer ut i naturen, vilket är något många längtar efter just nu. Det är ett av våra största fritidsintressen med runt 2 miljoner svenskar som uppger att de någon gång fiskar, varje år.  

Vad är egentligen guldkant för Triss?  

Många av våra vinnare säger att de med vinsten ska sätta guldkant på tillvaron, kanske lyxa till det när middagsmaten ska handlas, renovera köket, kosta på sig den där weekendresan man drömt om, eller investera mer tid med sina intressen och hobbys. Det vi även vet är att vinnaren förr eller senare möter vardagen, kanske innan de har hunnit sätta guldkant i vardagen. Så för oss är guldkant ett sätt att inspirera och hjälpa våra vinnare att snabbt kunna få guldkant. Genom att erbjuda världens mest exklusiva gäddfiskedrag tror vi att många sportfiskare ser sin chans till guldkant. Förra året tog vi fram ett guldkök som faktiskt såldes i ett antal exemplar.  

Varför blev det ett samarbete med CWC och Miuras Lures?

CWC är en av de största återförsäljarna av sportfiskeutrustning i Norden och en av Sveriges absolut soligaste fiskexperter, legenden Stefan ”Trumman” Trumstedt, jobbar där. Han har ett enormt kontaktnät världen över och han var väldigt snabb att ta med en av världens absolut främsta betesbyggare, italienaren Maurizio Carini, för att lösa uppdraget. Miuras Guldkant baseras på hans mössimitationer som under de senaste åren tagit gäddfiskevärlden med storm och redan fångat flera väldigt stora gäddor. Det är även ett fantastiskt hantverk och otroligt vackert bete.  

Vem kontaktar jag om jag har fler frågor?  

Skicka frågorna till guldkant@svenskaspel.se så besvarar vi dem så fort det går.