Andra Chansen efter Drömvinsten 28 november – 15 extra miljonvinster

Onsdag 18 november vann en Lottospelare Drömvinsten på 97 miljoner kronor. Det betyder att nyheten Andra Chansen efter Drömvinsten aktiveras med dragning på lördag. Då lottas 15 extra vinster på 1 miljon kronor ut. Spela Lotto med Joker fram till och med dragningen 28 november för din chans!

Andra Chansen efter Drömvinsten

Nu lanseras Andra Chansen efter Drömvinsten. Det betyder att du får chans på en extra Andra Chansen-dragning om Drömvinsten faller ut! 

Så här fungerar Andra Chansen efter Drömvinsten

 • Dragningen sker lördagen veckan efter Drömvinsten faller ut, oavsett om det händer på en onsdag eller lördag.
 • Ett antal rader som vinner 1 miljon kronor kommer att lottas fram slumpvis, precis som i Andra Chansen. Antalet vinnare kan variera för varje tillfälle.

Allt du behöver göra för att vara med i Andra Chansen efter Drömvinsten är att spela Lotto med Joker från att Drömvinsten faller ut fram till lördag följande vecka!

Andra Chansen – en andra miljonchans på Lotto

Alla Lottorader med Joker du spelar ger dig en andra chans att vinna 1 miljon kronor i Andra Chansen-dragningen. Nästa dragning är lördag 1 maj.

Vad är Andra Chansen?

Andra Chansen är precis som det låter en andra chans att bli miljonär på Lotto. Samtliga rader du spelat ger dig en extra miljonchans – förutsatt att du spelat med Joker.

Det enda du behöver göra är att fortsätta spela Lotto med Joker och vara beredd på ett vinstsamtal den 1 maj!

 • Fortsätt spela Lotto som vanligt för att samla miljonchanser.
 • Varje rad du spelar på Lotto ger en andra chans att bli miljonär i Andra Chansen-dragningen.
 • Andra Chansen-perioden sträcker sig fram till 1 maj.

Glöm inte att spela med Joker för att dina rader ska räknas! Andra Chansen gäller ej spel utan Joker.

Se hur många chanser du samlat

Du kan se hur många chanser du samlat i Mina spel

Till spelet

Så här fungerar Andra Chansen

Varje Lottorad med Joker du spelar ger en ny chans att vinna i nästa Andra Chansen-dragning.

Hur vet jag om jag vunnit på Andra Chansen?

Under Lottodragningen presenteras vart i Sverige miljonvinsterna hamnat. Om telefonen ringer och någon av våra vinnarkommunikatörer gratulerar dig till en miljonvinst under kvällen så är du en av de nya miljonärerna.

Skulle du inte ha möjlighet att svara i telefon så får du självklart din vinst utbetald ändå. När dragningen är avgjord kan du se i Mina spel om du vunnit eller inte.

Hur räknas raderna?

Varje Lottorad på Lotto 1 & 2 ger en andra chans att bli miljonär, förutsatt att du spelar med Joker. Oavsett om en rad gett vinst eller förlust tidigare, ger den dig en chans i Andra Chansen-dragningen.  

Exempel: Du spelar två rader Lotto med Joker en lördag och deltar i både Lotto 1 & 2. Då har du samlat fyra chanser till Andra Chansen-dragningen.

Även om du spelar samma rad flera gånger så ger varje speltillfälle en ny chans i Andra Chansen.

Hur många chanser du har samlat på dig kan du se i Mina spel.

Räknas mina chanser i Andra Chansen efter Drömvinsten även in i Andra Chansen?

Ja, dina rader som deltar i Andra Chansen efter Drömvinsten ger dig även chans att vinna i kommande Andra Chansen-dragning. Du kan se en sammanställning av dina rader i Mina spel.

Hur görs Andra chansen-dragningen?

Andra chansen-dragningen och Andra Chansen efter Drömvinsten görs i våra spelsystem som har en inbyggd dragningsfunktion med en slumpgenerator. Dragningen sker enligt samma princip som om man skulle dra en lott ur en tombola med många lotter, där varje chans är som en egen lott.

Dragningen och dragningsalgoritmen är certifierad och typgodkänd. Dragningen görs hos Svenska Spel med behörig personal.

När är Andra Chansen-dragningen?

Andra Chansen-dragningen sker några gånger om året. Den senaste Andra Chansen-dragningen skedde 31 oktober. Nästa dragning sker lördag 1 maj.

Räknas alla speltyper på Lotto?

Alla spelformer på Lotto ger dig chanser i Andra Chansen-dragningen förutsatt att du spelat med Joker, t.ex:

 • Enkelrader
 • Systemspel
 • Färdiga spel
 • Flerveckorsspel
 • Prenumeration
 • Spela Tillsammans
 • Andelsspel
 • Lördagsgodis och Rubbet

Oavsett spelform behöver du spela med Joker för att kunna samla chanser.

Finns det någon gräns för hur många chanser jag får samla?

Nej, det finns varken någon övre eller undre gräns för hur många chanser du får samla. Du har chans att vinna i Andra Chansen-dragningen även om du bara spelat en enda rad på Lotto, så länge du spelat med Joker.

Var kan jag se hur många chanser jag samlat?

Dina chanser i Andra Chansen och Andra Chansen efter Drömvinsten summeras och presenteras i inloggat läge i Mina spel samt på ditt kvitto när du spelar i butik. Antalet chanser adderas direkt till dina totalt samlade chanser när du köper nya Lottospel med Joker.

Hur stor chans är det att vinna på Andra Chansen?

Hur stor chans det är att vinna på Andra chansen beror på hur många rader du spelat under perioden, hur många rader som spelats totalt på Lotto samt hur många miljonvinster som dras. Eftersom varje spelad rad ger en chans så finns chansen att samma person vinner flera gånger i Andra Chansen-dragningen, även om den är väldigt liten.

 

 Om du inte hittat svaret på din fråga här så går det såklart bra att kontakta kundservice.