Drömvinsten till småbarnspappa från Solna

Under Lottodragningen 11 mars föll den andra Drömvinsten inom loppet av tre veckor föll ut i Sverige. Den exakta vinstsumman landade på 78 578 841 kronor. 

När vinnarambassadör Pierre Jonsson väl fick tag på drömvinnaren utbröt totalt förvirring och glädjekaos.

– Vilken glädjechock det blev för vinnaren och hans hustru. Först var det mycket nerver och stor glädje över vinsten på Lotto 1 som gav närmare 1,4 miljoner kronor. När vi sedan landade i att det handlade om 77,1 miljoner kronor ytterligare, brast det totalt, säger Pierre Jonsson.

– Den här situationen påminner ännu en gång om att man måste ta det lugnt och sansat med att informera om anledningen till samtalet och inte bara skrika rakt ut.

Det visade sig att småbarnspappan arbetade hemma och inte haft tid att tänka på att rätta sina Lottorader.

– Va!? Vad sa du nu? Har jag inte bara vunnit 1,4 miljoner på Lotto?

– Nej, det handlar om en betydligt större summa eftersom du även hade två rätt på Joker, svarade Pierre Jonsson

Skrattfest och svettningar

När Pierre Jonsson först gått igenom vinnarens rader ännu en gång, kunde han förklara att om man har sju rätt på Lotto och minst två rätta Jokernummer, då går Drömvinsten ut. Vinnaren blev helt svettig och började skaka av nervositet.

– Nej! Nej! Nu måste du berätta vad det här innebär. Jag börjar svettas och skaka nervöst. Vänta jag sätter på högtalartelefonen så min fru hör vad du säger.

– Grattis, ni har vunnit Drömvinsten på totalt 78 578 841 kronor, gratulerade Pierre Jonsson vinnaren och hans hustru.

– Aaaah! Hahaha! 78 miljoner! 78 miljoner! Är det sant!? Är det verkligen sant!? Nej, men är det verkligen på riktigt? Det kan inte vara sant. Det här är sådant man läser och drömmer om, men blir aldrig verklighet.

Satsade en extra tjuga

Efter en liten stund med mycket skratt över Drömvinsten försökte vinnaren förstå vad som precis hänt. Samtidigt som han insåg hur små marginaler det var som gjorde att han vann Drömvinsten.

 

– Något sådant här ska bara inte hända, men nu är det så. Otroligt! Jag brukar spela mina egna rader med Joker för en tia. Det har gett 20 000 kronor en gång på Joker. Lotto har gått trögare. Därför slängde jag in några rader extra för 20 kronor till just i onsdags. Jag spelade för totalt en hundralapp.

– Det var på en av de nya raderna som jag fick sju rätt på Lotto 1. Tur att jag inte bytte Jokernummer också. Precis som alla andra har man drömt om det här de tio år jag spelat på Lotto med Joker. Men nu när du ringer blir allt bara för mycket att ta in.

Bytte ut pastan till middag

Med några minuter av tid som nybliven mångmiljonär försökte vinnaren samla ihop sig.

– Jag fattar egentligen ingenting och kan inte riktigt ta in det här. Men vi är så himla glada och tacksamma. Min fru är också hemma från jobbet och springer nu mest runt och skriker av skratt. Vi får nog lägga pastan vi tänkt äta åt sidan och beställa hem något finare för att fira.

För vinnarparets del väntar nu ett bankmöte där både ekonomisk och juridisk rådgivning kommer erbjudas, vilket är ett steg i Svenska Spels spelansvarsarbete.

– Vårt spelansvarsarbete med miljonvinnare är mycket viktigt, speciellt på den här extremt höga vinstnivån. Att gå från sin vardagsekonomi och eventuella sparande till att i raketfart bli ekonomiskt oberoende är en härlig men också hissnande resa, inte minst mentalt. Därför är våra rådgivningsmöten i bankmiljö uppskattade av våra miljonvinnare. Där får man möjlighet och tid att tillsammans med kunniga expertrådgivare och erfarna Svenska Spelmedarbetare prata igenom sina tankar samt ventilera olika frågor, avslutar Pierre Jonsson.

 

Spela om Drömvinsten
karta över lottos miljonregn

28 600 kr blev till miljonvinst för 11 vinnare i miljonregnet

2020-03-19: Drömvinsten gjorde att elva spelare med 6+1 rätt fick sin vinst uppräknad från 28 600 kronor till 1 miljon. – Ojojoj, tur att jag sitter ned! Fy tusan vad roligt! utbrast en förvånad vinnare i Söderhamn.

I och med att Drömvinsten föll ut 11 mars aktiverades även Miljonregnet som innebär att alla Lottospelare som prickat 6+1 rätt i samma spelomgång får sin vinst uppräknad till en miljon kronor.

”Tur jag satt ned”

En av de förvånade miljonvinnarna var en man i 70-årsåldern från Söderhamn som med sina inlämnade Lottorader hos Stora Coop i Söderhamn prickade in sex rätt och ett tilläggsnummer. När vinnarkommunikatören ringde upp hade mannen fått nys om att han kammat hem en stor vinst, men exakt hur stor den var visste han inte.

När Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör förklarade att den ordinarie vinsten var på 28 600 kronor men att summan räknats upp till en miljon kronor blev Söderhamnsbon överraskad.

– Ojojoj, tur att jag sitter ned! Fy tusan vad roligt! utbrast han.

Spelet som kostade honom 100 kronor och bestod av 15 rader Lotto med Joker, ett stående spel som han brukar lämna in till varje Lottodragning.

– Det här är helt underbart! Man har varit pensionär ett tag och pengarna börjar tryta. Den här vinsten var mycket välkommen, fortsatte han. Vi har en stuga som vi behöver renovera upp, så det här blir jättebra. Sen måste vi fundera på vad mer vi kan tänkas göra.

"Var jag tvungen att logga in igen för att se så jag inte drömt"

En annan vinnnare i Miljonregnet var en småbarnspappa från Trollhättan.Under vinstkvällen satt mannen hemma i soffan med sin fru och tittat på fotboll efter att barnen gått och lagt sig. Någon gång efter onsdagens Lottodragning plockade mannen upp telefonen för att rätta sina rader.

– Jag förstod det inte riktigt först. Men när jag tittade noga såg jag att det var några nollor extra och att vinsten blev en miljon kronor, en underbar känsla! berättade mannen.

Som småbarnsföräldrar blev det ett lugnt firande i soffan för vinnaren och hans fru.

– Dagen efter var jag tvungen att logga in igen för att se så jag inte drömt, fortsatte vinnaren med ett skratt. Vinsten betyder jättemycket! Det är en ekonomisk stöttning för familjen. En del går till att renovera huset och en del blir sparpengar till barnen, avslutade mannen.

Angenäm överraskning

I Varberg hittas en glad pensionär som efter 25 års Lottospelande blev överraskad av miljonvinsten. Trots det togs vinstbeskedet emot med lugn.

– Det var en angenäm överraskning, sa vinnaren, som ännu inte firat vinsten särskilt mycket.

– Jag tog en kopp kaffe i morse, annars har jag inte firat, sa Varbergsbon glatt.

Det finns redan en plan för vad pengarna kommer gå till.

– De här pengarna kommer gå till mina barn. Jag har så jag klarar mig då jag inte förbrukar så mycket nu när jag är äldre, avslutade vinnaren.

Karta över Miljonregnet

Drömvinsten

Drömvinsten är en Lottovinst som faller ut om någon prickar in 7 rätt på Lotto och 2 rätt på Joker.

Alltid minst 75 miljoner

Drömvinsten börjar på 75 miljoner och växer därefter för varje vecka som går.För att vinna Drömvinsten ska du ha sju rätt på Lotto och minst två rätt på Joker, räknat antingen framifrån eller bakifrån. Det spelar ingen roll om det är Lotto 1 eller Lotto 2 och gäller både dragningen på onsdagar och lördagar.

Det finns inget tak på hur stor Drömvinsten kan bli så den fortsätter att växa tills någon vinner. Den största Drömvinsten hittills var på drygt 237 miljoner och det var en Norrköpingsbo som vann hela beloppet i april 2013. När Drömvinsten faller ut börjar vinstsumman om igen på 75 miljoner.


Startår: 2005

Pris: Från 13 kr på svenskaspel.se (en rad för 3 kr på Lotto och en rad på Joker för 10 kr). Hos ombud från 16 kr (minst två rader på Lotto). Om din insats på Joker är 10, 20 eller 30 kr påverkar inte chansen att vinna Drömvinsten. 

Lägsta vinsten: Alltid minst 75 miljoner kronor.

Högsta vinsten: Det finns inget tak. Högsta Drömvinsten hittills var på drygt 237 miljoner.

Vinstchans: 1:337 915 578

Vinner du Drömvinsten kan du förverkliga massor av drömmar,
så glöm inte att kryssa i Joker när du spelar Lotto.

Så här fungerar Miljonregnet

När Drömvinsten faller ut aktiveras även Miljonregnet. Du vinner 1 miljon kronor om du har spelat Lotto med Joker och har 6+1 rätt i just den dragningen! Du behöver inte göra något speciellt för att ha chans på Miljonregnet – bara spela Lotto som vanligt.

Du blir miljonär när någon annan vinner

Med Miljonregnet kan Miljonärsfabriken Lotto nu leverera ännu fler miljonärer än tidigare. När Drömvinsten faller ut blir även du som har 6+1 rätt i just den Lottodragningen miljonär. Även du som har 7 rätt på dragningen som Drömvinsten faller ut på får tillskott på din vinst.

När någon vinner Drömvinsten och du har 6 rätt + tillägg på samma dragning (antingen Lotto 1 eller Lotto 2) och spelat Joker blir du en vinnare i Miljonregnet. Miljonregnet gör att alla i vinstgruppen för 6 rätt + tillägg som har spelat på Joker får sin Lottovinst uppräknad till exakt 1 miljon kronor.

Om du har 7 rätt på Lotto i samma dragning där Drömvinsten faller ut och du har spelat på Joker får du samma summa i tillskott på vinsten som vinnare med 6 rätt + tillägg. När du spelar om Drömvinsten har du med andra ord alltid automatiskt chans att vinna i Miljonregnet. Du behöver alltså inte ha vinst på din Jokerrad.

Exempel: Drömvinsten faller ut på Lotto 1. Det är 28 spelare som har 6 rätt + tillägg på Lotto 1, varav 22 har spelat på Joker. Ordinarie vinst för 6 rätt + tillägg i denna omgång är 29 950 kronor. Tack vare Miljonregnet får de 22 spelarna som har spelat på Joker ett tillskott på 970 050 kronor, och vinner exakt 1 000 000 kronor. Förutom spelaren som har vunnit Drömvinsten finns det ytterligare en spelare som har 7 rätt på Lotto 1. Den ordinarie vinsten för 7 rätt denna dragning är 2 100 000 kronor. 7-rättsvinnaren får också ett tillskott på 970 050 kronor och vinner därmed 3 070 050 kronor.

Spelregler för Miljonregnet

Den sammanlagda vinstsumman för Miljonregnet har en övre begränsning om 50 000 000 kronor per dragningsdag. Kompletta spelregler för Lotto och Joker, inklusive Miljonregnet, hittar du här.

Drömvinsten år för år

Visst, det är verkligen inte lätt att vinna Drömvinsten, men om du har turen på din sida och får 7 rätt på Lotto och 2 rätt på Joker, ja då vinner du riktigt, riktigt mycket. Här kan du se de gånger Drömvinsten har fallit ut hittills och hur stora vinsterna har varit.

Varje dragning har alla Lottorader med spel på Joker lika stor chans att vinna Drömvinsten. Om och när det händer är det bara slumpen som avgör. I genomsnitt händer det drygt två gånger om året, men 2010 föll Drömvinsten ut sju gånger medan det inte hände en enda gång 2017 och 2019. Så som sagt, det är slumpen som styr. 

2020

78 578 876 kr till Solna den 11 mars

137 916 813 kr till Göteborg den 19 februari

2018

86 244 929 kr till Köping den 4 augusti

208 358 982 kr till Partille den 2 maj

2016

117 829 143 kr till Uppsala den 2 november

102 193 432 kr till Täby den 3 september

127 600 859 kr till Luleå den 21 maj

2015

111 165 139 kr till Västerås den 7 november

99 136 282 kr till Åkersberga den 3 oktober

159 838 071 kr till Stockholm den 4 juli

2014

187 776 430 kr till Stockholm den 16 augusti

2013

151 999 213 kr till Stockholm den 9 oktober

237 697 528 kr till Norrköping den 20 april

2012

134 097 732 kr till Vimmerby den 18 januari

2011

105 315 432 kr till Borås den 18 juni

123 900 155 kr till Helsingborg den 19 februari

2010

103 044 299 kr till Vikmanshyttan den 20 november

80 755 228 kr till Simrishamn den 8 augusti

79 554 941 kr till Stockholm den 21 juli

79 241 221 kr till Huskvarna den 3 juli

94 538 064 kr till Stockholm den 19 juni

82 284 159 kr till Norrköping den 17 april

214 595 901 kr till Helsingborg den 27 mars

2008

110 551 909 kr till Helsingborg den 27 december

134 703 155 kr till Saltsjöbaden den 7 maj

2007

101 798 290 kr till Katrineholm den 25 april

2006

59 590 245 kr till Täby den 22 april

93 187 717 kr till Trelleborg den 9 september

80 984 392 kr till Enskede den 11 mars

2005

122 860 699 kr till Visby den 8 oktober

Spela Lotto med Joker