Dubbla storvinster i helgens Lottodragning

2023-02-02: Miljonärsfabriken Lotto fortsätter att leverera. Den här gången kunde vinnare från både Borlänge och Karlstad plocka hem hela 6,9 miljoner kronor vardera. 

Lördagens Lottodragning resulterade i att två nya miljonvinster kunde adderas till statistiken. Vinnarna från Borlänge och Karlstad vann 6,9 miljoner kronor vardera.

"Det här är inte nyttigt jag kan få en hjärtinfarkt"

När vinnarkommunikatör Daniel Arnkvist ringde upp för att gratulera Karlstadsvinnaren var hon mitt uppe i en middag med sina vänner.

− Jag skakar så att jag tror att jag håller på att storkna, det här är inte nyttigt jag kan få en hjärtinfarkt. Å herre gud, 6,9 miljoner, säger vinnaren.

Miljonvinnaren var uppenbart tagen av situationen och hade svårt att få fram ord så hon lät således vinnarkommunikatören förmedla beskedet till vännerna över högtalartelefon.

− Så fort jag berättar om vinsten för vännerna brast det ut ett jubel i bakgrunden. Det är dessa tillfällen som gör mitt jobb till kanske världens bästa, säger Daniel Arnkvist.

Trots chocken lyckades vinnaren ringa sin make och be om upphämtning.

− Hon grät i telefonen och var nästan inte kontaktbar. Då tänkte jag att så bra skådespelare är hon inte, det måste vara sant. Nu klarar vi oss livet ut, berättar vinnarens man skrattandes.

På frågan om vad Karlstadbon vill göra med vinsten är hon fåordig.

− Vi vill sätta guldkant på tillvaron, berättar vinnaren.

Vill resa runt hela världen

Borlängevinnaren, som är en kvinna i 50-årsåldern, hade en lugn kväll framför tv:n när hon blev gratulerad till miljonvinsten.

− Först så svarade jag inte då jag trodde att det var någon jobbig säljare. Jag kollade dock upp numret och såg att det var någon från Svenska Spel som ringt och blev snabbt tvungen att kolla mina rader, berättar den nyblivna miljonären och fortsätter: När jag såg 6,9 miljoner var min första känsla “det kan inte vara sant”.

Numren som gav kvinnan sju rätt på Lotto 1 och en vinst på 6 943 779 kronor är en sammanslagning av födelsedatum på nära och kära. Vilka drömmar vinsten ska förverkliga råder det inga tvivel om.

− Nu vill man säga upp sig från jobbet. Jag och min man har även rest mycket tidigare och nu kan vi äntligen resa runt hela världen, berättar Borlängebon.

Bankmöte väntar vinnarna

Som en del av Svenska Spel Turs spelansvarsarbete betalas alltid vinster som överstiger fem miljoner kronor ut i samband med ett bankmöte. Under mötet erbjuds vinnarna både ekonomisk och juridisk rådgivning.

Borlängevinnarens spel var ett prenumerationsspel och vinnaren från Karlstad spelade sin rad online.