Norrköpingsvinnaren överraskades under höstlovet

2023-11-06: En Norrköpingsbo var ute på höstlovsaktiviteter med sin familj när han fick ett samtal han sent kommer glömma. Över telefon fick han beskedet att han vunnit en miljon kronor i Lotto Andra Chansen. " Det här var fränt!", säger vinnaren.

Under lördagen skedde dragningen av Lotto Andra Chansen, där alla som spelat Lotto med Joker under det senaste halvåret hade chans att vinna en miljon kronor. Dragningen resulterade i 20 miljonvinster runt om i landet och en av vinnarna var en Norrköpingsbo i 50-årsåldern.

Några dagar efter dragningen fick Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör tag på Norrköpingsbon som då ännu inte hade fått nys om sin vinst.

− Det låter ju häftigt det här, men jag har lite svårt att tro på det, sa vinnaren först.

Påfyllda sparkonton och något fint till frugan

Mannen var tvungen att lägga på luren, logga in på Svenska Spel Turs app och själv se att spelkontot fyllts på med en miljon kronor innan han vågade tro på det.

− Det här var ju fränt! En miljon förändrar inte livet fullständigt, men man blir väldigt glad! Det innebär en extra trygghet. Barnen kommer få en stor del av vinsten till sina sparkonton och frun ska få något fint också, säger en glad vinnare.

Vinnarkommunikatör Martin Ridderstolpe var den som överlämnade beskedet om miljonvinst.

− Det är alltid extra roligt när jag får överraska med den här typen av nyheter! Det är dessutom första gången i år som jag får gratulera en Norrköpingsbo till en miljonvinst på Lotto, berättar han.