Förvånad Götenebo var ovetandes miljonär

2023-11-06: Det tog några dagar. Sen lyckades Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör få tag på mannen från Götene för att överlämna det trevliga beskedet – han hade vunnit en miljon kronor i Lotto Andra Chansen.

Lördag den 28 november skedde dragningen av Lotto Andra Chansen, där alla som spelat Lotto med Joker under det senaste halvåret hade chans att vinna en miljon kronor. Dragningen resulterade i 20 miljonvinster runt om i landet och en av vinnarna var en man från Götene i 50-årsåldern.

Svenska Spel Turs vinnarkommunikatörer har sedan lördagen jobbat för att kunna gratulera alla 20 vinnare över telefon. Det dröjde dock till fredagen innan de fick kontakt med Götenebon som då ännu var ovetandes om vinsten.

− Jag spelar alltid tioveckorsspel och rättar då när jag förnyar mina rader, förklarar vinnaren.

Reaktionen på miljonvinsten var en blandning av glädje och förvåning.

− Det här var väldigt bra! Då ska jag åka och köpa ett par bra skor och se till att investera i ett par nya glasögon. Och så får det bli någon resa med familjen framöver, säger vinnaren.

Vinnarkommunikatör Martin Ridderstolpe var den som gratulerade Götenebon.

− Det är alltid kul att sätta nya nålar i miljonvinstkartan! Andra Chansen innebar årets första miljonvinst till Götene, säger han.

Spelet som ledde Götenebon till en miljonvinst i Andra Chansen var inlämnat hos Stora Coop Skara.