Örebroare tog hem Drömvinsten på 191 miljoner kronor

2023-12-03: Vid lördagens Lottodragning gick Drömvinsten ut för första gången sedan 2020. Det vinnande spelet lämnades in av en spelare i Örebro som vinner 191 miljoner kronor!

─ Otroligt kul! Nu ska vi så snart som möjligt gratulera vinnaren. Örebroare som spelat på Lotto med Joker rekommenderas att hålla telefonen nära till hands den närmsta tiden, säger Daniel Arnkvist, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur. 

Drömvinsten, som betyder sju rätt på Lotto och samtidigt två rätt på Joker, gick senast ut i november 2020. Då var det en kvinna i Arvika som tog hem 97 miljoner kronor.

– Under 2020 gick Drömvinsten ut hela fyra gånger, men har sedan dess varit svårfunnen. Desto roligare när det nu äntligen händer, säger Daniel Arnkvist, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.

Kvittot med de vinnande raderna kostade 82 kronor och gav 191 468 655 kronor till vinnaren. Vinsten är därmed den högsta Lottovinsten i år och dessutom den sjätte högsta som Svenska Spel Tur någonsin delat ut.

Ombudet lovar bjuda vinnaren på tårta

När Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör kommer i kontakt med Coop Ladugårdsängen i Örebro under söndagen är de fortfarande omedvetna om att de sålt det tursamma spelet värt 191 468 655 kronor.

– Det var ju synd att du inte ringde på mitt privata nummer och sa att jag vunnit, berättar Butikschef Johan Levin skämtsamt och fortsätter. Det är fantastiskt roligt och jag hoppas att det är en av våra stamkunder som vunnit. Jag vet inte vad den högsta vinsten är på ett spel vi sålt rent historiskt men jag kan säga att denna vinst helt klart är den högsta.

Butikspersonal i spelhörnan hos Coop Ladugårdsängen firar vinsten med ballonger

Butikspersonal hos Coop Ladugårdsängen firar vinsten.

Johan har klart för sig själv vad han hade gjort om han vann Drömvinsten.

– Jag hade nog gått i någon form av pension och sedan jobbat lite när jag vill. Jag hade jobbat kvar på min butik men kanske bosatt mig i Sydeuropa vissa delar av året, berättar Johan glatt.

Sist men inte minst vill Johan och all personal på Coop Ladugårdsängen skicka en hälsning till vinnaren.

– Vi vill rikta ett jättestort grattis och meddela att vinnaren är varmt välkommen in till butiken för att fira. Vi bjussar självfallet på tårtan, berättar Johan.

Vinnaren får hjälp att hantera den otroliga vinsten

För Svenska Spel Tur handlar det nu om att försöka få kontakt med den person som lämnat in spelet.

– Vi ringer alla som vinner en miljon kronor och uppåt, men det här är något utöver det vanliga såklart. Att vinna så stort är både omskakande och livsförändrande för vem som helst. Det ska bli riktigt kul att höra vilka drömmar en vinst på 191 miljoner kronor kan förverkliga. Naturligtvis är det något extra även för oss på Svenska Spel Tur att få dela ut en vinst i den här storleksordningen, säger Daniel Arnkvist.

När vinnaren är kontaktad och gratulerad och den första chocken lagt sig kommer ett bankmöte att bokas in. Då kommer vinnaren även att erbjudas ekonomisk och juridisk rådgivning.

─ Bankmöte gäller för alla vinster från fem miljoner kronor och uppåt. Det är en både viktig och uppskattad del i Svenska Spels spelansvarsarbete. Som vinnare hos oss ska man känna sig trygg och veta att man får den hjälp man behöver, säger Daniel Arnkvist.