Jackpot just nu

Så många miljoner har du chans att spela om i dag

Nummerspel och lotterier

Hos Svenska Spel Tur finns flera folkkära och klassiska nummerspel och lotterier som Lotto, Keno, Vikinglotto och Eurojackpot. Online kan du dessutom spela nummerspelet KenoXpress.

Nummerspelen hos Svenska Spel Tur är uteslutande baserade på tur och slumpen. Även om skicklighet inte har något med det att göra så går det förstås bra att förlita sig på skrock eller turnummer i jakt på nästa Jackpot. Ditt val av nummer kan däremot inte påverka sannolikheten att vinna på ett nummerspel eller lotteri.

Hur väljer du dina rader i jakt på miljonerna?

Våra nummerspel

40 miljonvinster från norr till söder i Andra Chansen

Andra Chansen 31 oktober gav 40 miljonvinster över hela Sverige. Vinstregnet fördelades över hela landet från Kalix till Malmö.

För att fira Lottos 40 år drogs 40 slumpade miljonvinster i extradragningen Andra Chansen under lördagskvällen.

Vinster till Eskilstuna och Katrineholm

En av vinsterna gick till ett par i Eskilstuna. Mannen i 70-års åldern som spelat slumpade rader på Lotto i  något år blev till slut miljonär.

– Har vi vunnit en miljon kronor? Åhhh! Så roligt att jag nästan börjar grina, sa mannen när han gratulerades av vinnarkommunikatören.

Vinsten kommer mycket lägligt för det pensionerade paret som är handikappade och behöver renovera huset. Nu kommer paret kunna anlita hjälp med husrenoveringen, skaffa några äppelträd och köpa en robotgränsklippare.

– Vilken hjälp det här kommer bli! Det kommer verkligen ge livskvalité. Det här betyder väldigt mycket och kommer rädda oss i vardagen, berättade mannen som kommer fira vinsten med en lunch på en restaurang.

Två andra som hade turen med sig och fick dela på en miljon kronor var två kompisar i 70-års åldern från Katrineholm som känt varandra i 25 år. Männen började spela några turnummer på Lotto av en slump för drygt ett år sedan.

– Tack det var roligt! Kanonkul! Det känns helt overkligt att drömmen blev sann, sa en av männen när han gratulerades av vinnarkommunikatören.

– Det här betyder väldigt mycket för oss. Nu behöver jag inte oroa mig för någonting, sa mannen.

De båda männen kommer lägga deras del av vinsten på att uppfylla drömmar. Den ena mannen planerar att uppfylla drömmen om att besöka Kuba när det blir möjligt att resa igen. Den andra kompisen har länge drömt om en veteranbil, så om allt går vägen kanske de båda får ta en tur snart.

Andra Chansen avgörs två gånger per år och alla som har spelat på Lotto sedan senaste dragningen på Midsommardagen fram till den 31 oktober hade chans att vinna en miljon kronor.

Till Andra Chansen

När du vinner på nummerspel

Vinnarkommunikatörerna på Svenska Spel Tur ringer alla som vunnit minst en miljon kronor på något av våra nummerspel. Kanske är det dig vi ringer nästa gång?

Oavsett om du spelat dina rader i 30 år eller om kvällens dragning är din första så kan en miljonvinst vänta runt hörnet. Slumpen i nummerspel kan vara lika delar förlösande och frustrerande.

Våra vinnarkommunikatörer älskar sina jobb och delar gärna med sig av historier från miljonvinnare de stött på genom åren.

Varje kväll finns miljonchans på våra nummerspel Eurojackpot, Lotto, Vikinglotto, Joker eller Keno och vinnargänget står ständigt redo att leverera ett miljonbesked.

Om nummerspel

Vad är nummerspel?

Nummerspel hos Svenska Spel Tur är ett antal spel där du ska försöka pricka in ett antal nummer som utgör den rätta raden. Samtliga nummerspel avgörs genom en dragning som sker en eller flera gånger i veckan. Det går inte att förutse resultatet av dragningen genom skicklighet i nummerspel utan slumpen avgör om du vinner eller inte. Om du prickar in samtliga eller ett antal av numren i dragningen så vinner du.

Nummerspel ger dig ofta en chans att vinna riktigt stora vinstsummor, ofta flera miljoner kronor. På vissa spel som Eurojackpot, Lotto med Drömvinsten och Vikinglotto har du ofta chans att vinna över 100 miljoner.

Vinstchanser på högsta vinsten hos Svenska Spel Turs nummerspel:

 • Högsta vinsten på Eurojackpot – upp till 90 miljoner euro
  Vinstchans 1:95 344 200
 • Drömvinsten på Lotto – minst 75 miljoner
  Vinstchans 1:337 915 578
 • Jackpot på Vikinglotto – upp till 35 miljoner euro
  Vinstchans 1:98 172 096

Vilka är de vanligaste numren som dras?

Självklart kommer inte alla nummer att dras exakt lika många gånger, det är det som är charmen med slumpen. Vilka nummer som dragits historiskt påverkar heller inte alls vilka nummer som kommer dras i framtiden. Även om det kan kännas som vissa nummer är "heta" eller "kalla" kommer det aldrig påverka utfallet av nästa dragning.

Färdiga spel

Slumpade rader på nummerspelen. Välj insats och håll tummarna för en vinst!

 • 89 kr
  5 färdiga miljonspel
  Lotto + Joker x2, Eurojackpot, Keno och Vikinglotto
 • 100 kr
  4 rader
 • 100 kr
  15 rader
  Lotto 1 & 2 + Joker (10kr)
 • 60 kr
  6 rader
  med Kung Keno
 • 60 kr
  6 rader
 • 40 kr
  5 rader
  Lotto 1 & 2 + Joker (10kr)