Triss Bilvett & Tesla-etikett

För första gången i världshistorien kan du vinna en bil på Triss. Och inte vilken bil som helst, utan Tesla Model 3 Long Range. En drömbil för många, som helt klart skiljer sig från mängden. Det gör att äga en Tesla också skiljer sig ifrån att äga en ”vanlig” bil – allt från prestanda till unika funktioner och körupplevelse. Därför har vi tagit fram en lista med användbara tips över saker som är bra att känna till om du plötsligt är en Tesla-ägare.

Tio saker att ha koll på om du plötsligt är en Tesla-ägare

Ladda upp när du laddar om

Låt Teslan ladda under natten – och få en underbar start på kommande dag. Men visa hänsyn mot de som åker till jobbet i en helt vanlig bil; spara det värsta tjoandet tills du lämnat grannskapet.

 

Släpp fram din inre romantiker

Dejt i bilen? Då kan det vara läge att använda Romance Mode som startar en mysigt sprakande brasa på skärmen och höjer temperaturen i bilen. Det är däremot inte läge att dra igång detta när en intet ont anande kollega, eller en förälder till din bättre hälft, sitter i bilen.

Släpp loss lekfullheten i dig – ibland

Tesla har förstås en inbyggd digital pruttkudde. Ett perfekt sätt att lätta på stämningen, om sällskapet har humor. Om inte – underhåll med fakta om räckvidd eller säkerhet istället.

Trippa fram på lätta fötter

En Tesla Model 3 Long Range accelererar från 0–100 km/h på 4,6 sekunder. Med andra ord: Den kan sticka iväg som ett skott. Så var finkänslig med gasfoten – och undvik lösa föremål i bilen.

Dubbelladda för att orka längre

För att orka köra långt är det viktigt att fylla på med energi. Det gäller både dig och din Tesla. Så fyll upp din egna energi samtidigt som Teslan vid någon av de över 40 Supercharger-stationerna med mer än 400 stolpar som finns från Skåne i söder till nordligaste Lappland – inte sällan bredvid en restaurang eller ett fik. Men pass på, Teslan kommer då ha kräm så det räcker och den behöver inte ta en kisspaus på en stund.

Pumpa volymen – för andras skull

En Tesla är tyst som en vessla. Så skruva upp volymen på din favoritmusik när du kör i tätbebyggt område, för att uppmärksamma grannarna på att du kommer åkande. En win-win för alla.

Spela mera – men lagom!

Självklart finns roliga spel inbyggda i Teslans stora mittkonsol. Kul för passagerarna – och föraren, när man har parkerat. Men försök att inte tillbringa ALL din fritid i bilen.

Skryt med säkerheten

Tesla Model 3 är en väldigt säker bil. Den pallar att ha motsvarande två afrikanska elefanter stående på taket. Men det betyder INTE att du ska prova detta i verkligheten.

Upplev dubbel körglädje

Tesla Model 3 Long Range har inte bara en motor, utan två. Det ger bättre grepp och väghållning, men som vanligt gäller säkerheten först. Försök inte klättra på fasader, eller göra tricks i skateparker, bara för att din bil är lite bättre än alla andra.

Balansera bekräftelsen

Du sitter i en Tesla. Du drar blickarna till dig. Det känns oerhört bra. Men försök njuta av uppmärksamheten på ett snyggt och artigt sätt. Det är alltid bäst. Och bli inte ledsen om du inser att det inte är dig folk spanar in, utan bilen. Det är trots allt en Tesla du sitter i.