Far och dotter vann stort i direktsändning – shoppar fyrhjulsdrivet

2023-01-24: Veckans första Triss-skrap i tv-rutan stod Helen från Söderköping för. Hon representerade sin pappa och skrapade fram vinsten 100 000 kronor i morgon-tv. Med vinsten på kontot väntas en tur till bilhandlaren visar det sig.

Det var den 22 december som Anders från Söderköping köpte en Trisslott på bensinmacken. Lotten visade tre tv-symboler, vilket innebar att skrap i direktsänd tv stod på agendan.

– När jag såg tv-symbolerna fick jag hjärtklappning, jag fick kolla flera gånger innan jag förstod att det var sant, berättar Anders 

Hans dotter Helen fyller i:

– Pappa sa skämtsamt att han trodde att en hjärtattack var på gång, berättar Helen med ett skratt.

Fyrhjulsdrivet på agendan

Med inköpsdatumet i åtanke och det faktum att Anders fyller 80 år den 22 mars valde radarparet lott nummer 22 när det skulle skrapas Triss i Stockholm. Lotten gav en vinst på 100 000 kronor som vinnaren har tydliga planer för.

– Jag ska åka till bilhandlaren och kika på en ny bil. Eftersom jag är mycket ute i skogen är det viktigt att det är fyrhjulsdriven suv men mer än så vet jag inte just nu, berättar den glada vinnaren.

Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Daniel Arnkvist gjorde paret sällskap när vinsten skrapades fram.

– Helen och Anders är årets första tv-skrapare från Östergötland. Under fjolåret hade Nyhetsmorgon besök från 15 Triss-skrapande östgötar som tillsammans vann över 12,3 miljoner kronor i direktsänd tv, säger Daniel Arnkvist.

Lotten som tog Anders och Helen till Nyhetsmorgon köptes på Rasta i Ringarum.