Syskonen från Varberg fixade reskassan till Toscana

2023-01-29: Vinstlotten i familjequizet tog Varbergssyskonen Ann-Kristin och Jaan hela vägen till Triss-skrapet i morgon-tv under söndag förmiddag. Syskonen får nu packa sina resväskor eftersom vinstsumman på 100 000 kronor ska finansiera en familjesemester till soliga Toscana.

Vinstlotten i familjequizet tog Varbergssyskonen Ann-Kristin och Jaan hela vägen till Triss-skrapet i tv under söndag förmiddag. Syskonen tvingas nu packa sina resväskor då vinstsumman på 100 000 kronor ska finansiera en familjesemester till soliga Toscana.

Dagen innan julafton samlades stora familjen för att umgås men framförallt för Jaans stora quiz. Varbergsbons syster Ann-Kristin blev mest framgångsrik och vann en Trisslott.

– Jag la ner Trisslotten i väskan och det var först dagen efter på julafton som jag skrapade den. Inledningsvis kunde jag inte tro att det var sant, tre tv-symboler? “Var det brorsan som skojade med mig” frågade jag mig själv, berättar Ann-Kristin.

På plats i Stockholm var det dock Jaan som representerade familjen i tv-rutan. Syskonen valde lott nummer 24 vilket resulterade i en vinst på 100 000 kronor.

– Vi fick fira dubbelt upp då min sambo fyllde 70 år samma dag som skrapet i tv, kanske den perfekta födelsedagspresenten, berättar Ann-Kristin.

Hon utvecklar sen resonemanget:

– Med Triss-vinsten vill vi fira stort. Jag vill hyra ett hus i Toscana och bjuda ned hela familjen. God mat i solnedgången med nära och kära låter inte helt fel.

Daniel Arnkvist, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur, gjorde syskonen sällskap till tv-studion.

– Vilken otrolig dag med firande gånger två. Hallands län har hittills haft tre personer som representerat länet på Triss-skrapet i direktsändning. Stort grattis och trevlig resa, säger Daniel Arnkvist.

Trisslotten som tog syskonen till Triss-skrapet köptes på Allan´s i Varberg.