Förändring vid inloggning

Alternativet att logga in med användarnamn och lösenord  på Svenska Spel Turs hemsida och i vår app försvinner den 15 mars. Framöver loggar du in genom att alltid identifiera dig med en e-legitimation – antingen BankID eller Freja eID. 

Har du inte en e-legitimation?

BankID och Freja eID är e-legitimationer som kan likställas med pass, körkort och andra fysiska legitimationer – och är det säkraste sättet att identifiera sig online. Vi väljer därför att endast ha dessa godkända elektroniska identifieringar när nya kunder skapar ett spelkonto online, och från den 15 mars även vid inloggning på vår hemsida och i appen.

Svenska Spel hanterar dagligen en stor mängd data, transaktioner och inloggningar och vi lägger stor kraft på att tillhandahålla en sund, trygg och säker plats för våra kunder.
De allra flesta av våra kunder har redan en e-legitimation. Har du inte det och vill logga in hos oss framöver behöver du skaffa BankID och/eller Freja eID. 

Hur du skaffar BankID

BankID är det vanligaste sättet att identifiera sig vid inloggning på svenskaspel.se. BankID behövs även för att kunna föra över pengar till spelkontot. 

Du beställer BankID hos din bank. Sök information om hur du går tillväga på din banks hemsida. Information om BankID finns även på www.bankid.com. Kontakta i första hand din bank om du har frågor. 

Hur du skaffar Freja eID

Freja eID är en mobil e-legitimation att använda vid inloggningar, elektroniska underskrifter och godkännanden. 

Du laddar ner Freja eID-appen från Google Play eller App Store och följer sedan instruktionerna i appen. Registrerings- och ansökningsprocessen är helt digital och tar några minuter. Se instruktionsfilm.

Svar på vanliga frågor om Freja eID hittar du här: https://frejaeid.com/vanliga-fragor/
Kontakta Freja eID:s kundsupport på 08-38 88 58 eller support@frejaeid.com om du har ytterligare frågor.

Grannar som pratar från sina balkonger och pekar på mobil

Kundservice finns för dig

Även om det är bäst att i första hand kontakta din bank eller Freja eID vid frågor är du alltid välkommen att höra av dig till Svenska Spels Turs Kundservice för att få hjälp. Kontakta oss antingen på kundservice.tur@svenskaspel.se eller 0770-11 11 11.