Fantastisk Jackpot till Danmark – 256 miljoner till vinnaren

2021-08-19: Sedan Vikinglotto ändrades från 8 till 5 vikingnummer i början av sommaren har vi väntat på att någon skulle spela hem högsta vinsten. Jackpotten som legat runt 250 miljoner kronor i över två månader gick slutligen till en spelare i Danmark. Under samma dragning lyckades en finsk spelare pricka in 6 rätt, vilket gav 97 miljoner kronor i vinst. Inte dåligt det heller!

Hela sommaren har bjudit på nagelbitande dragningar på Vikinglotto. Jackpotten har som sagt legat i toppen, runt 250-miljonersstrecket, ända sedan 9 juni när antalet vikingnummer minskades. Flera spelare har varit nära den perfekta raden, med det har gång på gång stannat på 6 rätt. Mest framstående av dem som kommit nära är den islänning som 9 juni spelade hem 87 miljoner kronor.

Högsta vinsten sedan december

I onsdags, den 18 augusti, lyckades så slutligen en spelare pricka in 6+1 rätt. Vinnaren, som lämnat in sitt spel i Danmark, vann därmed 256 582 499 kronor. Det var andra gången Vikinglottos Jackpot föll ut för året, och vinsten är den högsta på spelet sedan 23 december 2020.

Under samma dragning gick även en vinst för 6 rätt till en vinnare i Finland. Efter att ingen prickat in 6 rätt på tre veckor fanns en riktigt härlig Jackpot på spel i andra vinstgruppen. Finländaren kan glädja sig åt 97 304 895 kronor i vinstpeng.

Jackpotchans nästa dragning

Till nästa dragning finns chans på ca 31 miljoner i Jackpot på Vikinglotto. Kanske blir det du som prickar in 6+1 rätt?

Läs mer om vinnare på Vikinglotto
Spela på nästa Vikinglotto-dragning