Över 220 miljonvinster hittills!

Året är inte slut än men hittills har över 220 miljonvinster delats ut av Svenska Spel Tur. Vi kan därmed redan nu konstatera att 2020 slår förra året sett till miljonvinster!

Fler miljonvinster än vinståret 2019

Förra året summerades med totalt 255 miljonvinster på Svenska Spel Turs nummerspel och lotter. Hittills under året har 220 turspelare blivit miljonärer, och eftersom Lottos Andra Chansen 31 oktober garanterar 40 miljonvinster kan vi redan nu konstatera att 2020 slår förra året! Dessutom återstår massor av dragningar och skrap där vi kan räkna med nya miljonvinster.

angelica bengtsson sitter i ett fönster och ringer ett samtal

Vinstrik sommar för stavhoppsstjärnan

Under sommaren fick flera miljonvinnare en rolig överraskning utöver själva miljonbeskedet. Med flera tävlingar inställda under sommaren bytte världsstjärnan Angelica Bengtsson ut staven mot telefonen och sommarjobbade med att ringa upp miljonvinnare i rollen som vinnarkommunikatör.

– Det är pirrigt! Det är nervöst att göra något nytt, men det känns också väldigt spännande och jag ser fram emot att höra hurrarop och andra människors livshistorier, sade hon inför första vinnarsamtalet.

En av vinnarna Angelica fick ringa under sommaren var en Boråsbo som mitt under sitt födelsedagsfirande fick veta att han blivit miljonär på ett andelsspel. Vinstsumman på 11,9 miljoner som var årets tredje största vinst på Lotto delades av tio vinnare.

– Det var ju ett speciellt samtal då han av förståeliga skäl var stressad, men att komma med en så otroligt stor födelsedagspresent var verkligen roligt, sa Angelica om samtalet.

Nu är sommarjobbet över och vi önskar lycka till med stavhoppningen!

Supervinster under våren

Från februari till maj var det riktig vinstyra på nummerspelen med flera storvinster. Tre Lottospelare från Göteborg, Solna och Örnsköldsvik lyckades pricka in Drömvinsten. Vinnarna spelade tillsammans hem över 300 miljoner kronor! Som om det inte vore nog gick även Eurojackpot till Sverige för tredje gången året i rad. Vinsten på 141 miljoner kronor är årets största hos Svenska Spel Tur än så länge.

Fem högsta vinsterna 2020

1.141 236 222 krEurojackpotLudvika
2.137 916 813 krLotto med JokerGöteborg
3.87 123 077 krLotto med JokerÖrnsköldsvik
4.78 578 876 krLotto med JokerSolna
5.48 642 296 krEurojackpotKristianstad

De senaste vinnarna kan du läsa om på vinnarsidorna för Lotto, Eurojackpot, Triss, Keno och Vikinglotto.

Alla våra spel

Nummerspel

Paketeringar